Εκπαιδευτικό Υλικό

Δημιουργώ

Σκοπός:

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την τέχνη, την έκφραση και τη δημιουργικότητα. Να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με στόχο τον αυτοσχεδιασμό μέσα από τον μαγικό κόσμο των υλικών. Επίσης η αναγνώριση και κατανόηση της δουλειάς τους πίσω από αυτό.

Οφέλη:

Μέσα από την δημιουργία επιτυγχάνεται η μύηση του νέου ανθρώπου στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την πράξη. Η πράξη της δημιουργίας προσφέρει ένα νέο τρόπο όρασης. Μαθαίνει το παιδί να συλλαμβάνει τον κόσμο που το περιβάλλει πολυδιάστατα, μέσα από τη Μορφή, το Σχήμα, το Χώρο και τα υλικά. Κάθε παιδί που δημιουργεί αισθάνεται τον ενθουσιασμό της ελεύθερης έκφρασης. Κινητοποιεί τη ανάπτυξη της φαντασίας, της γνώσης, του ψυχισμού και της δεξιότητας. Ταυτόχρονα μέσα από την δημιουργία το παιδί αναπτύσσει την κοινωνικότητα τουκαι ξεπερνά τον ατομικισμό, αφού αποκλείει το στοιχείο της απόρριψης και παροτρύνει την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία.

Ενότητες:

 1. Ζωγραφική-Arts ‘N’ Crafts
 2. Φτιάξ’το μόνος σου-DIY
 3. Χρυσοί σκούφοι
 4. Εργαστήρι Comics
 5. Θεματικά (εποχικά, επετειακά, παγκόσμιες ημέρες)

Εξερευνώ

Σκοπός:

Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να αποκτήσει το παιδί ευρείες γνώσεις για τον κόσμο και την καθημερινότητα, μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και τις εξερεύνησης.

Οφέλη:

Οι γνώσεις που αποκτάμε μας βοηθούν να παρεμβαίνουμε στο περιβάλλον, να επινοούμε τεχνικές και να κατασκευάζουμε μηχανές που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και πολλές φορές σώζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Με τις γνώσεις αυτές διατυπώνουμε θεωρίες, με τις οποίες ερμηνεύουμε άλλα φαινόμενα που δεν είναι εύκολο να μελετήσουμε ούτε με τα πιο εξελιγμένα όργανα παρατήρησης.

Ενότητες:

 1. Φυσικές επιστήμες και πειράματα
 2. Green Kids
 3. Μικροί ταξιδευτές
 4. SeRi Επίπεδο 1& 2
 5. Ρομποτική LEGO Education

Επικοινωνώ

Σκοπός:

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, η εξάσκηση στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους με ποικίλους τρόπους, η εκμάθηση λειτουργίας μέσα σε ομάδα, η επαφή με διάφορα είδη ιστοριών (κουκλοθέατρο, μουσικές ιστορίες) και κυρίως η διασκέδαση.

Οφέλη:

Μέσα από τα μαθήματα της ενότητας τα παιδιά μαθαίνουν βασικές αρχές (ρυθμός, μελωδία, τραγούδι, κίνηση) με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Ο συνδυασμός λόγου, μουσικής, κίνησης προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης των προσωπικών εμπειριών και κατ επέκταση της γνωστικής και συναισθηματικής ανάπτυξης. Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της ρυθμικής αντίληψης και της μουσικής μνήμης καθώς και η ενίσχυση της συγκέντρωσης είναι μερικά μόνο ακόμη από τα πολλά οφέλη.

Ενότητες:

 1. Κουκλοθέατρο
 2. Μουσικές Παραμυθοιστορίες
 3. Μικροί Κανταδόροι
 4. Καραόκε
 5. Hakuna Matata
 6. Θεατροπαρμένοι - Musical

Μαθαίνω

Σκοπός:

Σκοπός αυτής της ενότητας μέσα από διαδικασίες παιχνιδιού και χωρίς ιδιαίτερες εγκαταστάσεις ή μεγάλο εξοπλισμό είναι η συμβολή με ένα παραγωγικό τρόπο στην καλλιέργεια των πνευματικών χαρακτηριστικών των παιδιών όπως και στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους. Σκοπό αποτελεί ακόμη η αισθητική απόλαυση, η ψυχαγωγία, η ευαισθητοποίηση και η κατανόηση της ύπαρξης πολλών τρόπων θέασης και ερμηνείας του κόσμου που μας περιβάλει.

Οφέλη:

Μέσα από τα μαθήματα της ενότητας τα παιδιά εξελίσσουν όλες τους τις αισθήσεις, γνωρίζουν και εξοικειώνονται, μέσω του πειραματισμού, με υλικά που δε συναντούν στην καθημερινότητά τους, εμπλουτίζουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους και αποκτούν καινούριες γύρω από διάφορους τομείς της ζωής. Αποκτούν καινούριες δεξιότητες, μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδα και όλα αυτά πάντα με γνώμονα την ψυχαγωγία

Ενότητες:

 1. Messy Play
 2. Η 7η τέχνη
 3. Έλα στον ρυθμό
 4. Τηλεπαιχνίδια γνώσεων
 5. Quiz και επιτραπέζια
 6. Μουσικοκινητικά-Κινησιολογία

NLP PROGRAM - ΝΕΥΡΟΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Σκοπός:

Είναι μια μεθοδολογία και ένα σύνολο τεχνικών, ιδανικών για γονείς, παιδαγωγούς κι εκπαιδευτικούς,  με απώτερο στόχο να αντιληφθούμε καλύτερα τον κόσμο των παιδιών και να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά μαζί τους.

Οφέλη:

Μέσω του NLP μπορούμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν υγιείς προσωπικότητες, να γίνουν άνθρωποι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, έχοντας διευρυμένο  κι απελευθερωμένο τρόπο σκέψης και προσφέροντας τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να  επιτυγχάνουν τους στόχους τους!!

Ενότητες:

 1. Διαχείριση Συναισθημάτων
 2. Γλώσσα, Κίνηση, Έκφραση
 3. Ανάπτυξη Προσοχής, Απόκτηση Δεξιοτήτων
 4. Ανάπτυξη Ονειρικής και Φαντασιακής Ικανότητας
 5. Νοητικές Ασκήσεις
 6. Βελτίωση Συμπεριφοράς

Συνεργασία ΚΔΑΠ Active Kids και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας …

To ΚΔΑΠ Μικρός Πλανήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια του προγράμματος του για τα εγγεγραμμένα παιδιά τα πακέτα εκπαίδευσης SERI τα οποία περιλαμβάνουν μία σειρά δραστηριοτήτων σε σύνολο 32 μαθημάτων για το κάθε επίπεδο (5-6 ετών, 6-8 ετών, 8-10 ετών, 10-11 ετών, 11-12 ετών).

Tα πακέτα SERI (STEAM – ENGINEERING – ROBOTICS – INFORMATICS) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενσωματώνουν στο αναλυτικό τους πρόγραμμα ότι χρειάζεται ένας σύγχρονος μαθητής. Μέσα από τα 5 επίπεδα του αναλυτικού προγράμματος SeRI αναπτύσσει δεξιότητες και κατακτά γνώσεις μέσω της επίλυσης σύγχρονων προβλημάτων!

 

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα πιστοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πιστοποιητικό Ακαδημίας SERI).
Πληροφορίες για το πρόγραμμα στον σύνδεσμο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Skip to content